מחולל התשבצים יוצר "תשבצי שלד", לא תשבצים מרובעים מלאים. תשבצים כאלה מכילים רק את המלים שאתה מקליד. התשבצים המופיעים בעיתונים אינם נתונים למגבלה כזו: הם עשויים להכיל כל מילה שהיא, ולכן יוצר התשבץ יכול ליצור תמונת מרובע מלא ויפה.
נכון שתשבץ הנוצר ע"י אדם הוא יפה יותר, אך כל מטרתו של מחולל התשבצים היא לאפשר לך להפיק תשבץ בקלות ובמהירות.
הנה כמה טיפים להדפסת תשבצים גדולים, ולהדפסה בכלל:
שים לב: אם הגדרות המלים לא נכנסות כולן בדף הראשון, הן תעבורנה כולן לדף השני (זאת כדי למנוע את המצב הלא-רצוי בו ההגדרות מתפצלות לשני דפים). (ניתן לבטל את ה-feature הזה על ידי ניקוי תיבת הסימון "הדפס את ההגדרות בדף חדש אם ...", אך אין סיבה ממשית לעשות זאת.) לעתים מספיק להקטין את הכתוב רק במעט כדי שהן אכן תכנסנה בדף הראשון.
אתה יכול לחשוף חלק מהאותיות בתשבץ (או בתפזורת). אותיות כאלה נקראות אותיות רמז. פשוט הקלק על האותיות אותן אתה רוצה להפוך לאותיות רמז (או להסתירן שוב). האותיות האלה תמיד תוצגנה בגרסה להדפסה.
(את ההקלקה עליך לעשות בדף בו אתה בונה את התשבץ, לא בגרסה להדפסה.)
טיפ: אם תשמור את התשבץ, גם אותיות הרמז ישמרו איתו. כך לא תצטרך לסמנן שוב ושוב לפני כל הדפסה.
תשבץ הרכבה הוא "תשבץ חסר הגדרות, שנתונות לידו כל המילים והפותר צריך לשבץ אותן במקומות הנכונים כשהוא מתאים את המילים למקומן על פי אורכן ועל פי הצטלבותן." (מתוך ויקיפדיה; ראו גם באנגלית). ראו דוגמה.
כדי ליצור תשבץ כזה:
התשובה הקצרה: לחץ על כפתור "ההצעה הבאה" עד שתגיע לתשבץ כלבבך.
התשובה הארוכה: מחולל התשבצים שואף לסדר את המלים כך שכולן תהיינה מחוברות, אך לא תמיד זה אפשרי. למשל, אם המשתמש מספק שלוש מלים: "בלון", "ברדק" ו"חצב", לא ניתן יהיה לחבר ביניהן, משום שהאות המשותפת לשלושתן היא האות בי"ת, ואולם, מכיוון שרק שתי מלים יכולות להתחבר בנקודה מסוימת, המלה השלישית תיוותר בודדה.
במקרים כאלה – כאשר מלה לא יכולה להתחבר למלים הנמצאות כבר על לוח התשבץ – המחולל בכל־זאת מציב אותה על הלוח אך בנפרד מהמלים האחרות. אמנם, המחולל יכול היה לוותר על המלה הזו לגמרי, אך הנחתי שהמשתמש יעדיף כך.
יש מספר סיבות למצב. ראשית, כפי שכבר הודגם, ייתכן שהמלים שהזין המשתמש אינן אופטימליות. שנית, מצב ברירת המחדל של "תשבץ שלד" הוא לא לאפשר למלים לשכב זו לצד זו. במצב ברירת מחדל זה, אם יזין המשתמש, לדוגמה, את המלים "בלון", "ברדק" ו"לחם", גם אז לא יוכל המחולל לחבר את המלים, כי האפשרות היחידה לכך היא כאשר המלים "ברדק" ו"לחם" צמודות זו לזו. לכן, אחת הדרכים לפתרון הבעיה היא לאפשר למלים לשכב זו לצד זו גם ב"תשבץ שלד" (תיבת הסימון מופיעה מתחת להגדרת סוג התשבץ). סיבה נוספת למלים יתומות היא מגבלה על גודל התשבץ: אם נגביל את התשבץ לגודל מסוים, המחולל עלול לא להצליח להכניס מלה מסוימת כך שגם תהיה מחוברת אל מלה אחרת וגם שלא תגרום לחריגה ממגבלת הגודל, ואז הוא עשוי להכניס אותה בפינת התשבץ, מקום בו היא לא תחייב את הגדלתו. כדי למנוע מצב זה, נסיר את המגבלה על גודל התשבץ.
שיטה יעילה נוספת למניעת "איים" ומלים יתומות היא להוסיף לתשבץ מלה ארוכה במיוחד (כגון פתגם קצר) כדי שיהיה למלים במה להתלות. למשל, אם בתשבץ שלנו מצויה המלה "חיפזון", נשנה אותה ל"החיפזון מהשטן". אגב, זו אחת הסיבות לכך שתשבצים באנגלית יפים יותר מתשבצים בעברית ובערבית ("יפים", דהיינו, שהמלים מחוברות זו לזו ביותר נקודות): משום שמלים באנגלית הן, בממוצע, ארוכות יותר (ולכך יש יתרון במיוחד כאשר בחרנו לא לאפשר למלים לשכב זו לצד זו).
כדי לבדוק את ההשפעה שיש למלה מסוימת על תמונת התשבץ ושלמותו נהפוך אותה זמנית להערה ע"י הקדמתה בתו "#".
שלוש אפשרויות: או שתלחץ על כפתור "ההצעה הבאה" עד שתגיע לתשבץ המכיל את כל המלים (או, לכל הפחות, את המלים שחשוב לך שיופיעו בתשבץ), ו/או שתקל בהגבלת גודלו של התשבץ, ו/או שתסמן את "אפשר למלים לשכב זו לצד זו". כעקרון, אם אין מגבלה על גודלו, המחולל יכניס כל מלה לתשבץ.
זה נכון, אך מחולל התשבצים יכול ליצור גם תשבצי תפזורת. אם התשבץ לא יהיה גדול מדי (למשל, לא יותר מ"10 על 10"), זו תהיה חוויה מהנה לאתר את המלים ולשייך אותן להגדרות. נסה ותיווכח.
גישה אחרת לפתרון הבעיה הזו, של תשבץ קשה במיוחד, היא לבקש מהמחולל להציג את אוצר המלים.
הן מופיעות רק בגרסת ההדפסה כדי לא לגזול שטח מסך.
הצעות:
יתכן שהתשבץ שלך מתאים יותר להדפסת Landscape מאשר Portrait.
שים לב לתפריט "גודל משבצות התשבץ" (מצוי ב"צעד 3"), באמצעותו תוכל להגדיל את התשבץ.
ניתן להכניס שורות ריקות במקומות שונים בדף כדי "לפזר" את חלקי התשבץ: כל תו "_" המוקלד בכל אחת משש הכותרות ("צעד 4: כיתוב") יהפך לשורה ריקה. למשל, את הכותרת הראשית "תשבץ בעלי חיים" תוכל להקליד "____תשבץ בעלי חיים" כדי "להוריד" את התשבץ מטה בדף. את "מאוזן" ו"מאונך" תוכל להקליד "___מאוזן" ו"___מאונך", וכו'.
כן! מחולל התשבצים מתייחס גם אל התו TAB כמפריד בין מלה להגדרתה. פשוט העתק (copy) את שתי העמודות והדבק (paste) אל תיבת הטקסט של מחולל התשבצים. כאשר תוכנות "גליון חישובים אלקטרוני" מעתיקות נתונים (copy) אל ה-clipboard הן שותלות תו TAB בין העמודות.
תלוי למה כוונתך ב"לשמור את התשבץ". אנשים שונים מבינים זאת בדרכים שונות.
אתה יכול לשמור את התשבץ על האתר בלחיצת כפתור. הדבר מאפשר לך להמשיך לעבוד על התשבץ בזמן אחר, ואף ממחשב אחר. לכל תשבץ שמור כזה יש כתובת ("קישור") משלו, אשר תוכל לשלוח לחברים או לפרסם באתר האינטרנט שלך.
אם אתה משתמש אנונימי, כפתור השמירה נקרא "צור קישור":
[<< ההצעה הקודמת] [הצג גרסה להדפסה] [גרסות נוספות] [צור קישור] [ההצעה הבאה >>]
אם יש לך חשבון באתר (חינם), ואתה מחובר, כפתור השמירה נקרא "שמור":
[<< ההצעה הקודמת] [הצג גרסה להדפסה] [גרסות נוספות] [שמור] [ההצעה הבאה >>]
לפתיחת חשבון באתר יש מספר יתרונות:
כאמור לעיל, לאנשים שונים יש כוונות מאוד שונות כשהם אומרים "לשמור את התשבץ". הנה כמה הצעות אחרות:
אתה יכול להשתמש בתשבץ הנוצר ללא כל הגבלה. אינך צריך לתת לי קרדיט, אפילו אם זו חוברת שאתה מוכר בכסף. אינך צריך לציין את שם האתר או את כתובתו.
בדפדפן "מוזילה" עדיין ישנם באגים רבים בכל הקשור להדפסה בעברית. השתמש בדפדפן אחר. זו איננה הבעיה היחידה בדפדפן זה: קווי הגבול של ריבועי התשבץ – עוביים אינו אחיד. זהו עוד באג ב"מוזילה" שעדיין לא תוקן. ככלל, אם אתה משתמש במוזילה, הקפד לעדכן אותו לעתים קרובות, כי באגים רבים מתוקנים בכל גרסה שיוצאת.
כל הכתוב כאן מכוון לבני שני המינים, כמובן. בשפה העברית לשון זכר היא גם לשון ניטרלית.