מתכון: מרק גולש

כרגיל, עוד מתכון שהרכבתי מחתיכות ברחבי הרשת. הפעם מרק כבד וסמיך לחורף – טוב גם במקום ארוחה שלמה, בעיקר אם שמים לידו כמה פרוסות לחם. מסיבות כאלה ואחרות, מרק הגולש שלי לא מכיל תפוחי אדמה, למרות שזה מאוד מקובל במרקים מהסוג הזה. אם זה ממש מפריע למישהו, אתם מוזמנים להוסיף תפוח אדמה לירקות בשלב השני.

הבישול הוא בסיר לחץ כדי לחסוך בזמן, כי אני רוצה שהבשר יתפרק (לא כמו בגולש סטנדרטי שאפשר לתקוע מזלג בקוביות הבשר). אפשר להשיג את אותו אפקט בבישול מאוד ארוך (יותר משלוש שעות), אבל זה כבר הופך את תהליך ההכנה הדי ארוך (שעתיים לפי המתכון הנ”ל) למשהו שצריך להכין בבוקר כדי שיהיה מוכן בערב.

מרכיבים:

  • 800 גר’ כתף בקר חתוך לקוביות
  • 200 גר’ סלמי מעושן, חתוך לפרוסות של 1 ס”מ ולרבעים
  • שלושה גזרים בינוניים
  • ארבעה גבעולי סלרי
  • שני בצלים גדולים
  • קופסת פטריות
  • קישוא גדול
  • פלפל אדום
  • כרישה
  • חמש שיני שום
  • 200 גר’ רסק עגבניות
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • כפית כמון
  • כפית פלפל (שחור או תערובת)
  • כפית מלח
  • חצי כפית אגוז מוסקט טחון
  • למי שאוהב חריף, להוסיף כפית פפריקה חריפה ופלפל חריף קטן קצוץ

הכנה:

  1. במחבת רחבה לטגן בצל אחד חתוך לחצאי פרוסות עד שהוא מתחיל להיות שקוף. להוסיף את כתף הבקר ולחרוך את החתיכות טוב מכל הצדדים, על אש גבוהה, עד שלא רואים כמעט אדום. אני לא באמת מהאנשים שמאמינים ב”לסגור את הבשר” – אין לזה שום משמעות, בעיקר אם מכינים מרק ובעיקר כשאני מעוניין שהבשר יתפרק לגמרי, אבל החריכה גורמת לשחרור הארומות של הבשר. עוד על תגובת מאיאר, תקראו ב“מדע בצלחת” של נעמי זיו. תזהרו לא לשרוף את הבצל בזמן שחורכים את הבשר.
  2. להעביר את הכל לסיר לחץ, להוסיף את הסלרי ואת הגזר חתוכים לפרוסות ואת שיני השום חתוכות לחצי לאורך, להוסיף את התבלינים, לכסות במים (לא למלא במים – רק לכסות ולוודא שזה לא עובד שני שליש מגובה הסיר) ולערבב היטב. לסגור את הסיר, להרתיח ולהנמיך את האש ללהבה נמוכה לכשעה.
  3. להוריד את הסיר מהאש1 ולפתוח את הסיר בזהירות2. להוסיף את שאר הירקות חתוכים לקוביות או פרוסות או מה שאתם רוצים (את הפטריות אני ממליץ להשאיר שלמות – אם הן קטנות מספיק – זה יותר כיף כך) ואת רסק העגבניות ולמלא במים כמעט עד הסוף. לערבב היטב, להביא לרתיחה שוב ולכסות (לא בלחץ – לסיר הלחץ צריך להיות גם מכסה רגיל).
  4. כשהמרק רותח, להנמיך את האש ללהבה נמוכה ולתת להתבשל כ-40 דקות או עד שהירקות מוכנים.
  1. וזה אומר להוריד לגמרי מהכיריים – לא רק לכבות []
  2. למי שלא מכיר עבודה עם סיר לחץ, יש לפתוח את שסתום שחרור הלחץ כמעט עד הסוף ולתת לכל הלחץ להשתחרר לפני שמרימים את המכסה. אחרת העסק נוטה להתפוצצץ לכם בפנים []

9 Responses to “מתכון: מרק גולש”

  1. אריק:

    אני מבין שהצטרפת למועדון דלי הפחמימות. ברוך הבא!

    — אריק

  2. Eran:

    אם מתחשק לך, אני ממליץ על pepperplate.com
    מאפשר לך לשמור מתכונים, לבנות תפריטים ולתכנן ארוחות. כך גם אפשר לחלוק מתכונים בקלות.
    אני אוסיף את המתכון הזה אבל, אם תסלח לי, אני לא אכלול את הפטריות. 🙂

  3. Elad:

    לא לגמרי הבנתי אם מדובר במרק או בתבשיל קדירה. בכל מקרה, אני מציע לך לנסות להוסיף הרבה בצל. בגרסאות מסורתיות יותר של גולש (קדירה, לא מרק) שאני מכיר, הבצל הוא הבסיס לרוטב – ומדובר שם על יחס (משקלי) של 1:1 בין הבצל לבשר, ולפעמים אפילו על רוב לבצל.

  4. פורום פסיכומטר:

    אני מתבונן שבמתכון הזה הוא טוב. אבל אולי תוכל לספר לי את הערך התזונתי האמיתי של תערובת זו.

  5. פורום פסיכומטר:

    כן טעים אבל מה הם הערכים התזונתיים המדויקים של recipee זה …

Leave a Reply