מתכון: עוף עם שום בתנור
המתכון הנ”ל מאוד פשוט אבל מאוד טעים, בעיקר עם אתם מהאנשים שאוהבים הרבה שום – אני בהחלט בקבוצה הזאת 🙂
הרעיון הוא ששיני השום מתבשלות בתנור ונמסות לתוך העוף וזה נותן לכל העוף טעם של שום – המממממ…
מצרכים:
– 4 או 6 כרעי עוף שלמים (ז”א שוק+ירך לא מופרדים). אפשר להוריד את העור, אבל זה יוצא יותר עסיסי עם משאירים את העור.
– הרבה שום. לפחות 3 שיני שום לכל כרע עוף.
– תבלינים.
– שקיות צליה (אפשר למצוא כאלה בסופר).
– קצת מיתר פשתן (אפשר למצוא באותו מקום). לפעמים שקיות הצליה מגיעות עם סוגרי מתכת אז אפשר להשתמש בהם במקום, אבל אני ממליץ להחזיק מיתר פשתן בבית בכל זאת כי זה שימושי כשרוצים להשתמש בשקיות צליה במיקרוגל.
– תנור – אמיתי, כזה שמגיע ל-200 מעלות צלזיוס.
זמן הכנה: כשעתיים.
הוראות:
1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
2. יש לפרוס את השום לאורך לפרוסות ברוחב ועובי של כחצי סנטימטר.
3. בעזרת סכין חדה וצרה עשו בכרע העוף כחמישה שישה חורים עמוקים במקומות שונים ותחבו בתוכם את חתיכות השום. צריך לוודא שהשום נכנס לתוך הבשר, ולא סתם בין הבשר לעור. לחזור על הטריק לכל חתיכות העוף.
4. הכינו שתי שקיות צליה ובהן ערבבו תבלינים כרצונכם – אני שם: פפריקה מתוקה וחריפה, קארי, טימין, פלפל שחור וקצת כמון. אפשר לשים תערובות שונות בכל שקית כדי לעשות את הנושא מעניין.צריך לשים מספיק כדי לצפות את שניים או שלוש הכרעיים שיכנסו פנימה – אני ממליץ שיהיה בכל שקית כ-5 כפות של תבלינים סה”כ. להוסיף קצת חומץ בן-יין לבן כדי שהכול יהיה עיסה (אפשר במקום לשים מירין אם אתם מעדיפים את העוף שלכם יותר מתוק).
5. להניח את כרעי העוף התוך שקית הצליה (חצי בכל שקית) כשהחלק העליון פונה כלפי מטה לכיוון תערובת התבלינים. לסגור את השקית בעזרת מיתר פשתן (או בעזרת הסוגר היעודי – אם יש כזה) ולנער היטב, כדי שהתבלינים יצפו את העוף היטב מכל הכיוונים.
6. להניח על תבנית בתנור – כדאי לוודא שהכרעיים שוכבים על התבנית ולא עומדים בכל מיני זויות.
7. לסגור את התנור ולהמתין.
8. אחרי שעה לבדוק את הצבע של העוף – אם הוא לא מושחם, לפחות קצת, אז תנו לא עוד חצי שעה בתנור – אבל כדאי שלא יותר מזה.
להוציא ולאכול בהנאה!
הערה: אם אתם רוצים לבשל ולארוז מייד במקרר, אז כדאי לתת לעוף להתקרר קצת באויר החופשי לפני זה – אחרת הוא נהיה דביק.
שתי שאלות: האם זה ישים בטוסטר אובן? כמה חמור זה למישהו שלא כל כך אוהב שום?
כל הרעיון מאחורי המתכון זה עוף עם שום… מי שלא אוהב שום, המתכון ממש לא בשבילו. למרות שאפשר להחליף את השום בפרוסות לימון טרי (אבל אז זה יהיה מתכון לעוף בלימון).
א. אני חושב שכן, כל עוד הוא מצליח להגיע לטמפרטורה הדרושה – יש לי מכשיר מיקרו-גל טורבו, שיכול להגיע במצב תנור לטמפרטורה של 180 מעלות וזה בהחלט אפשרי להכין בו בשר, אבל אם התנור שלך יכול להגיע רק ל-150 מעלות או פחות, אז חבל.
ב. מאוד חמור – מניסיון, מישהו שלא אוהב שום לא יהיה מוכן לאכול את זה.