מתכון: קציצות בקר מדהימות
או לפחות כך במקור1. קציצות בקר בריאות (אם אתם לא אנטי-“בשר אדום”), מכיוון שאין בהן לחם והן אפויות בתנור כך שרוב השומן יוצא בזמן ההכנה. עד כה נוסה מספר פעמים בהצלחה.
הכנה
בקערה גדולה לשים:
- ק”ג בשר בקר טחון2
- בצל בינוני קצוץ דק
- שלוש שיני שום קצוצות דק3
- קישוא בינוני מגורר4
- שתי ביצים
- 2-3 כפות טריאקי
- כף רוטב סויה
- כף גדושה של חרדל5 (המרכיב הסודי)
- כפית פפריקה
- כפית פלפל שחור (גרוס)
ועכשיו כרגיל – לערבב את הכל היטב היטב, ליצור כדורים והיידה – לתנור. 200 מעלות למשך כשלושת רבעי שעה6 ובתאבון.
אפשר גם להחליף את הקישוא בבטטה – לבשל את הבטטה במשך כחצי שעה עד שהיא נהיית קצת רכה, ואז לקלף אותה, למעוך היטב ולהכניס לעיסה. זה נותן לקציצות טעם אחר לגמרי, שהיה מעניין, אבל קהל הלקוחות הרגיל שלי לא הביע התלהבות.
- כרגיל מתכון שהשאלתי מכמה מקומות באינטרנט ושיפצתי לפי טעמי [↩]
- אני קונה את הבשר בטיב טעם, שם אפשר לקבל בשר בקר טחון לבד, עם כבש או עם חזיר. הגרסה עם הכבש יוצאת יותר שומנית (ויותר שומן נשאר על הידיים בזמן ההכנה) אבל זה נותן טעם קצת אחר, בעוד שהגרסה עם החזיר פשוט יותר טעימה [↩]
- אני קוצץ את השום והבצל ביחד בקוצץ ירקות חשמלי. צריך להזהר שלא יהפוך לעיסה, אבל עדיף משיהיו חתיכות בולטות [↩]
- כאן כן צריך שיהיו חתיכות בולטות, אבל לא יותר מדי – אז אני חותך את הקישוא לאורך לפני שאני מגרר אותו ואז עובד איתו עם הצד הצר בכיוון התנועה על הפומפיה [↩]
- חרדל אמיתי – של תלמה או אסם, לא הדברים עם כל מיני טעמים, ובטח לא חרדל צהוב אמריקאי [↩]
- בד”כ במתכונים שאני רואה כתוב 180 מעלות, אבל על התנור שלי כתוב 200, אז זהו [↩]