מתכון: עוף חמוץ מתוק (לא בצבע ורוד)

הנה מתכון פשוט לאסקלופ1 עוף, ברוטב לא בסגנון סיני או בצבע ורוד או משהו כזה, אבל כן בטעם חמוץ מתקתק. הרכיבים לארבע מנות.

רכיבים:

  • שני חזי עוף שלמים (4 צדדים) פתוחים לפרפר2. אפשר גם לשטח את החזה עם פטיש שניצל, או פשוט לקנות עוף לשניצל מהאטליז.
  • עלי קורנית טריים (מהמדף של העשבים בסופר, לא מיובשים ו/או טחונים ממחלקת התבלינים)
  • לימון
  • מירין
  • יין לבן מתוק – אפשר מוסקט, אבל אני משתמש בצ’ויה (יין שזיפים יפני)

הכנה:

  • לסחוט לקערה בינונית חצי מהלימון
  • להוסיף רבע כוס מירין וחצי כוס מהיין המתוק
  • למרוט את עלי הקורנית לתוך הקערה – משהו כמו 3~4 ענפים גדולים, כך שרק העלים הקטנים ישארו בקערה ואת הענפים נזרוק – זה לא כזה משנה, אבל זה מעצבןלהתעסק עם הענפים במהלך הטיגון ואנחנו כן רוצים שישארו עלים על העוף.
  • לערבב היטב את המרינדה ולשים את העוף בפנים. לתת לו לשבת במרינדה (לא במקרר) לפחות שעה.
  • לחמם מחבת לחום בינוני עם טיפה שמן ולטגן את העוף היטב משני הצדדים עד שהוא שחום (ולבדוק שהוא לא נשאר חי באמצע – אלא אם אתם אוהבים את זה ככה).
  • את החצי השני של הלימון פורסים לפרוסות דקות (2 מ”מ) ומטגנים אותו ביחד עם העוף – אחרי שצד אחד של העוף מוכן ואני הופך אותו, אני מוסיף שתי פרוסות לימון  וכשהעוף מוכן אז גם הלימון. להגיש את הלימון על העוף – זה מוסיף לו קצת חיים ואפשר לאכול גם את הלימון.

בתאבון

  1. כמו שניצל, אבל בלי הציפוי []
  2. חותכים את החלק העבה לשניים, אבל לא עד הסוף, כך שמקבלים פרוסה בחצי עובי ופי שתיים גודל []

Leave a Reply