מתכון: עוף חמוץ מתוק (לא בצבע ורוד)
הנה מתכון פשוט לאסקלופ1 עוף, ברוטב לא בסגנון סיני או בצבע ורוד או משהו כזה, אבל כן בטעם חמוץ מתקתק. הרכיבים לארבע מנות.
רכיבים:
- שני חזי עוף שלמים (4 צדדים) פתוחים לפרפר2. אפשר גם לשטח את החזה עם פטיש שניצל, או פשוט לקנות עוף לשניצל מהאטליז.
- עלי קורנית טריים (מהמדף של העשבים בסופר, לא מיובשים ו/או טחונים ממחלקת התבלינים)
- לימון
- מירין
- יין לבן מתוק – אפשר מוסקט, אבל אני משתמש בצ’ויה (יין שזיפים יפני)
הכנה:
- לסחוט לקערה בינונית חצי מהלימון
- להוסיף רבע כוס מירין וחצי כוס מהיין המתוק
- למרוט את עלי הקורנית לתוך הקערה – משהו כמו 3~4 ענפים גדולים, כך שרק העלים הקטנים ישארו בקערה ואת הענפים נזרוק – זה לא כזה משנה, אבל זה מעצבןלהתעסק עם הענפים במהלך הטיגון ואנחנו כן רוצים שישארו עלים על העוף.
- לערבב היטב את המרינדה ולשים את העוף בפנים. לתת לו לשבת במרינדה (לא במקרר) לפחות שעה.
- לחמם מחבת לחום בינוני עם טיפה שמן ולטגן את העוף היטב משני הצדדים עד שהוא שחום (ולבדוק שהוא לא נשאר חי באמצע – אלא אם אתם אוהבים את זה ככה).
- את החצי השני של הלימון פורסים לפרוסות דקות (2 מ”מ) ומטגנים אותו ביחד עם העוף – אחרי שצד אחד של העוף מוכן ואני הופך אותו, אני מוסיף שתי פרוסות לימון וכשהעוף מוכן אז גם הלימון. להגיש את הלימון על העוף – זה מוסיף לו קצת חיים ואפשר לאכול גם את הלימון.
בתאבון