עוד רעיון גאוני
אתמול יצא לי לראות תוכנית אוכל בריטית1 בשם Full-On Food ושני הבריטים (המשוגעים על צ’יפס) הדגימו את מתכון הצ’יפס הכי מסובך שראיתי בחיים – מעבר לטיגון הכפול (שכבר כמעט נחשב סטנדרטי) היה להם בישול במים עם חציר חרוך, והלהיט – הזרקת קטשופ לתוך הצ’יפס לאחר שהוא מוכן.
הרעיון האחרון די גאוני (אם נתעלם לרגע שאני לא ממש אוהב קטשופ על הצ’יפס שלי) אז יצאתי לחפש על זה מידע באינטרנט – יש לציין שלפי כמות התוצאות הרלוונטיות בגוגל, זה לא רעיון מוכר במיוחד, אבל כן הצלחתי למצוא את פטנט אמריקאי 747856: Methods and apparatuses for dispensing condiments של אדם בשם Scott E. Brient שאין עליו הרבה מידע באינטרנט אבל נראה שהוא עורך דין לפטנטים ולא באמת ממציא ולכן לא סביר שנראה מכונה כזאת בזמן הקרוב.
הדבר השני, והמבריק יותר שמצאתי הוא התיאור של הרעיון באתר highDEAS.com. המאמר עצמו לא מרחיב כלום מעבר לרעיון עליו כבר דיברנו, אבל האתר עצמו גאוני ומגדיר את עצמו כאתר רעיונות “for the best ideas (when you’re high)” 🙂 . יש שם הרבה רעיונות “גאוניים”, כמו מסעדה עם תפריט בניית סושי – לרמת בחירת המרכיבים של הרול או Iron Chef למוזיקה.
- בניגוד לדעה הרווחת על הבישול הבריטי, תוכניות האוכל הבריטיות הן הכי טובות, אולי בגלל שהן רוב הזמן על בישול ואוכל במקומות שונים מחוץ לאנגליה 😉 [↩]
תוכניות הבישול הבריטיות הן הכי טובות כי הן יודעות להתייחס בהרבה אהבה והומור למה שמניחים בצלחת, והומור זה מרכיב טעים מאוד מסתבר. לגבי הקטשופ/צ’יפס הנה רעיון בחינם ממני: יש את המכונות שחותכות תפוח אדמה למקלות צ’יפס? אפשר להוסיף להן מלמעלה מיכל קטשופ, מזלפים קטנים במרכז מעל כל חיתוך, מחסום מלמטה… מבצעים חיתוך, לוחצים על כפתור מזריקים ואז משחררים. אני רק לא יודע איזה טעם יהיה לקטשופ אחרי הטיגון אבל אפשר לנסות 😉