מתכון: מציה לארוחת בוקר (לא מתוקה)
נשארו כמה מצות מהפסח, ואתם לא בקטע של ממתקים – אז הנה המתכון שלי למציה לארוחת בוקר (או כל שעה אחרת של היום שבא לכם).
רכיבים:
- 4 מצות
- כוס חלב
- ביצה
- מלח
- סוכר
- שאר תבלינים לפי הטעם
- קצת חמאה
הוראות:
- בקערה לא גדולה (בערך 1 ליטר) לטרוף את הביצה היטב ולהוסיף כוס חלב, חצי כפית מלח, כפית סוכר (אפשר פחות או לוותר בכלל אם אתם לא צריכים למכור את המציה למישהו עם תלות בסוכר – כמו אישתי) ותבלינים לעשות את הטעם מעניין – אני מוסיף כפית אבקת שום, רבע כפית ג’ינג’ר ורבע כפית אגוז מוסקט טחון. לערבב היטב.
- לשבור לתוך התערובת ארבע מצות, כך שהחתיכות הכי גדולות לא יהיו יותר מ-2-3 ס”מ (אם יוצא קצת יותר מדי גדול אפשר לשבור תוך כדי ערבוב) ולערבב היטב, ואז לשטח ולדחוס את התערובת כך שהנוזלים יגיעו לכל שברי המצות. לתת לנוח 15 דקות שהחלב יספג.
- לחמם מחבת ולהמיס ככף חמאה, ואז להנמיך את האש, לשפוך פנימה את התערובת ולשטח היטב במרית. לטגן במשך כ-7 דקות על צד אחד – או עד שהמציה מוצקה והתחתית מתחילה להשחים. להפוך בזהירות עם תרווד גדול – או לא בזהירות על ידי שמקפיצים את הכל, ולטגן עוד 3 דקות או עד שהצד השני מתחיל להשחים.
- להגיש ולהנות, ולא להתלונן שזה לא מתוק מספיק.