דברים מעניינים בסופרמרקט שלי
בסופר הקרוב למקום מגורי התחילו להביא ירקות מעניינים, אולי עוד יש סיכוי לשוק האוכל הישראלי – עוד לא ראיתי כרוב שחור, אבל אולי נוכל לקבל ירקות שכבר מופיעים בספרי הבישול שאפשר למצוא באותו סופר 🙂
הנה ההמצאות החדשות של מחלקת הירקות:
איזה שהוא סוג של פרי, לא בטוח מה זה – לא היה תוית ועוד לא פתחתי אתו.
קולורבי, סגול !! כאילו – מדהים, על מה הם יחשבו עוד. באופן מאוד מפתיע התוכן של הירק הוא באותו צבע כמו המקור.
כבר הרבה זמן אני מחפש מקום שמוכר צנון שחור כי הוא אמור להיות מצוין בסלט, והנה קיבלנו 🙂
כרוב חרוט – לא ממש חדש, אבל מגניב בכל מקרה והוא יותר רך ונראה לי יותר מתאים לעשות כרוב ממולא בגלל זה.
בנושא רק קצת אחר
מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין שני סוגי השמן האלה ?
שני המיכלים מתוצרת אותו יצרן, מכילים את אותו שמן (כנראה – יש לו את אותו שם ואותה רשימת תכולה), אפילו הגרפיקה זהה – שימו לב שהגרפיקה בתחתית המיכל השמאלי היא פשוט החלק התחתון של הגרפיקה על המיכל הימני רק שבמיכל הימני צבעו את הפול הקדמי בירוק. ההבדל היחיד הנראה לעין הוא שהבקבוק הימני מעוצב בצורה יותר “מודרנית” ולכן הוא עולה שני שקל יותר: כ-15% אחוז.
לא ברור לי לחלוטין.
למדתי על זה במיקרו כלכלה 2. שני מוצרים זהים לחלוטין, באותו מרכול עם מחיר שונה. למה?
אפלית מחירים – צרכן שיש לו יותר זמן להתעמק יקנה את הזול, העצלן ישלם ביוקר.
חשבתי שאפליית מחירים זה יותר כשמדובר בשתי חנויות שונות עם מותג שונה של אותו יצרן/משווק. סביר שזה מה שאתה אומר – שני הבקבוקים השונים היו במדפים שונים (העמדתי אותם על אותו מדף לצורך הצילום) – הבקבוק היקר יותר היה במדף השני שנוח יחסית להגיע עליו והבקבוק הזול היה במדף התחתון.
הדלעת המשעשעת שבתמונה העליונה נקראת דלעת ערמונים. היא במקור ממרכז אמריקה (היא מאוד פופולרית באיזור גואטמלה ודרום מקסיקו, ומופיעה שם בהרבה שווקים – אתה מוזמן לעיין בתמונות מהאזור שבאתר שלי). אני מכיר אותה בארץ כבר מהשנה שעברה. באמת יש לה טעם של ערמונים – מאוד משעשע (קח אחת, זרוק אותה בתנור עם מעט קינמון – לא צריך יותר. מאוד טעים.) באותו הקשר, שווה לנסות גם את דלעת הספגטי שנמצאת במקומותנו – אם כי לטעמי היא פחות מוצלחת מדלעת הערמונים.
הקולרבי הסגול הוא ירק ישן מאוד, אני זוכר אותו בתור ילד. גם הצנון השחור כבר לא כל כך חדש בסביבתנו – אני ממליץ לך לעדכן סופר. היחידי שציינת שיחסית חדש עבורי הוא הכרוב החביב, שנראה כמו בן דוד שנולד מהניסויים על כרובית הפגודה הזכורה לכולנו מהשנים שעברו.
אם השמן הוא באמת אותו השמן אז יכול להיות שהיצרן שינה את העיצוב של הבקבוק אבל בחנות הזאת עוד לא נפטרו מכל המלאי הישן.
תבדוק את הברקוד. אם הוא שונה אז יכול להיות שהמוצר החדש יותר קיבל מחיר מעודכן שלא השפיע על המחיר של המוצר הקודם.
על אחד מהם כתוב שהוא מועשר בויטמין E…