מתכון: מציה לארוחת בוקר (לא מתוקה)

נשארו כמה מצות מהפסח, ואתם לא בקטע של ממתקים – אז הנה המתכון שלי למציה לארוחת בוקר (או כל שעה אחרת של היום שבא לכם).

רכיבים:

  • 4 מצות
  • כוס חלב
  • ביצה
  • מלח
  • סוכר
  • שאר תבלינים לפי הטעם
  • קצת חמאה

הוראות:

  1. בקערה לא גדולה (בערך 1 ליטר) לטרוף את הביצה היטב ולהוסיף כוס חלב, חצי כפית מלח, כפית סוכר (אפשר פחות או לוותר בכלל אם אתם לא צריכים למכור את המציה למישהו עם תלות בסוכר – כמו אישתי) ותבלינים לעשות את הטעם מעניין – אני מוסיף כפית אבקת שום, רבע כפית ג’ינג’ר ורבע כפית אגוז מוסקט טחון. לערבב היטב.
  2. לשבור לתוך התערובת ארבע מצות, כך שהחתיכות הכי גדולות לא יהיו יותר מ-2-3 ס”מ (אם יוצא קצת יותר מדי גדול אפשר לשבור תוך כדי ערבוב) ולערבב היטב, ואז לשטח ולדחוס את התערובת כך שהנוזלים יגיעו לכל שברי המצות. לתת לנוח 15 דקות שהחלב יספג.
  3. לחמם מחבת ולהמיס ככף חמאה, ואז להנמיך את האש, לשפוך פנימה את התערובת ולשטח היטב במרית. לטגן במשך כ-7 דקות על צד אחד – או עד שהמציה מוצקה והתחתית מתחילה להשחים. להפוך בזהירות עם תרווד גדול – או לא בזהירות על ידי שמקפיצים את הכל, ולטגן עוד 3 דקות או עד שהצד השני מתחיל להשחים.
  4. להגיש ולהנות, ולא להתלונן שזה לא מתוק מספיק.

Leave a Reply