עוגת שוקולד לסדר פסח
כשר פרווה לפסח, נטול גלוטן
להכנה בתבנית קפיצית 22ס”מ (גובה 7ס”מ)
מרכיבים:
- 8 ביצים
- 400ג’ שוקולד מריר, מטבעות או נטיפים, סביב ה-50% קקאו
- 70ג’ סוכר
- קמצוץ מלח
- מרגרינה לשימון התבנית (עדיף “בטעם חמאה”)
הכנה:
- להפריד את הביצים לחלבונים וחלמונים (סופר להיזהר לא לזהם את החלבונים, טיפ בסוף).
- לשים את החלבונים בקערת מיקסר עם קמצוץ מלח ולהקציף במהירות בינונית עד שנהיה קצף אחיד (לא הרבה זמן – כחצי דקה).
- תוך כדי המשך הקצפה להוסיף את הסוכר לאט ולהמשיך להקציף עד שמקבלים קצף יציב “רך” (“soft peaks”).
- להמיס את השוקולד עד שהוא מתערבב ולא יותר. לדוגמא, במיקרוגל לתת פולסים של 30 שניות ולערבב במרית בין כל פולס, עד שהשוקולד מתערבב בלי גושים.
- לקשקש את החלמונים ואז לשפוך אותם לתוך השוקולד, לאט תוך כדי ערבוב מהיר עם המרית, עד שמקבלים תערובת חלקה ומבריקה (אם השוקולד קצת נשבר, לא נורא).
- להוסיף כחצי מקציפת החלבונים לשוקולד ולקפל לאט לתוך השוקולד עד שהתערובת נראית “בערך”. להוסיף את שאר הקציפה ולהמשיך לקפל בעדינות עד שהתערובת נראית כמו מוס שוקולד די אחיד.
- לשמן את המסגרת של תבנית קפיצית במרגרינה. לשים נייר אפיה על תחתית התבנית ולסגור את המסגרת על הנייר, ואז לגזור את השאריות מסביב.
- לשפוך את התערובת לתבנית הקפיצית ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-120°C, על מדף רשת עם תבנית מלאה מים רותחים בתחתית.
- העוגה מוכנה כשקיסם המוכנס במרכז יוצא “יבש מספיק” – כשעה. להוציא ולתת לעוגה להתקרר על השיש עד שהיא יציבה.
הערות:
- במהלך האפייה העוגה תתפח עד קצת מחוץ לתבנית, אבל לאחר שמוציאים את העוגה לקירור היא תצנח כמעט לגובה המקורי מלפני האפייה – זה בסדר.
- טיפ להפרדת חלבונים: לפתוח את הביצים אחת אחת לקערה נפרדת – אם החלמון לא נשבר, להרים אותו בכף ולתת לכל החלבון להשפך בחזרה לקערה, ואז להעביר את החלמון ואת החלבון בנפרד לקערות שלהם. אם החלמון נשבר, לשפוך את כל תוכן הקערה למחבת של האומלט (או הפשטידה).